torsdag 23 november 2017

#häxjakt

Jag blir inte förbannad särskilt ofta nu för tiden. Man har ju lärt sig att hushålla med sina känslor. Men det är bland annat en sak som gör mig helt ursinnig, som får mig att tappa all tro på att människan ska vara den högst stående varelsen.

Vi kvinnor är på ett sätt våra egna allra värsta fienden.

Scenarion:
Kvinna blir utsatt för härskartekniker av en man i maktposition på jobbet. Kvinnan går till ledningen och till facket och blottlägger vad som pågår. Vad händer tror ni? Jo, kvinnan blir kallad för besvärlig bråkstake och inte längre önskvärd på jobbet.

Kvinna blir antastad i offentligt sammanhang och påtalar högt och tydligt att det inte är okej. Kvinnorna i hennes närhet passar då på att sprida rykten om att kvinnan använder sex för att få uppmärksamhet.

Kvinna gör uppskattade insatser på sin arbetsplats och blir uppmärksammad för detta. Kvinnor börjar då ifrågasätta hur kvinnan ser ut och detaljstuderar och kritiserar hennes jobb.

En fjärde kvinna påpekar för en annan kvinna, som känner sig påhoppad och inte tagen på allvar av olika anledningar, att det skulle kunna bero på att den missförstådda kvinnan förvirrar sin omgivning genom att säga sig vilja framstå på ett sätt men samtidigt beter som precis tvärt om. Att det går ut dubbla budskap. Den missförstådda kvinnan avfärdar väninnans reflektion som att hon bara är avundsjuk och bitter.

Kvinna blir våldtagen. Kvinnor säger "hon får skylla sig själv som var så lättklädd"
Ja, ni vet.

Det finns så många exempel på vidrigheter. Först blir vi utsatta för männens övergrepp och sedan nästa; kvinnornas tyckanden.
Alltså.
Hur.vi.än.gör.har.vi.ändan.bak.
Vi kan liksom inte vinna.

Jag b e g r i p e r  inte varför det ska vara så svårt att stötta varandra? Hur lätt vi säljer ut varandra.
Vi kan lära oss hur vi ska skydda oss från männen och deras övergrepp men hur i hela h*e ska vi skydda oss från oss själva?  Och vad hjälper det om män uppmuntrar och berömmer, stöttar och bereder väg och försöker göra allt rätt när det ändå ska komma en bitch och ställa sig i vägen?
De övergreppen, räknas de?

Inom psykologi och härskartekniker kallas detta fenomen "dubbelbestraffning". Först är vi med om något kränkande och sedan får vi skit när vi tar upp problemet i ljuset.
Tjusigt.
Just det, tänk på det, ni som eventuellt sitter och laddar skitkastaren mot just detta inlägg.

Skämmes tamejfan, tjejer.

Jag startar en ny hashtag-rörelse!
#backoffbitches


(bitch betyder eg. tik)

Inga kommentarer: